Billiga kontantkort

Kontantkort har under lång tid var ett omåttligt populärt alternativ till traditionella mobilabonnemang. Den främsta fördelen med kontantkort är kostnaden som du enkelt kontrollerar genom att betala ett belopp i förväg. Du bestämmer från månad till månad hur mycket surfdata du vill betala baserat på dina behov.

Nackdelen med att köpa en ny mobiltelefon via ett abonnemang är att det blir dyrare och du blir även bunden, ofta i 24 månader. Föga förvånande kan ett mobilabonnemang bli en dyr historia om du inte ser upp. Genom att köpa en separat mobiltelefon har du fördelen att den är olåst och du väljer fritt det billigaste kontantkortet.

Det finns ett antal faktorer att tänka på när du letar efter billiga kontantkort som kommer att hjälpa dig. Läs vidare för att kika närmare på dessa!

Topp 4 faktorer att tänka på

Du behöver först och främst känna till dina behov när du letar efter ett billigt kontantkort. Fråga dig själv hur du använder din mobiltelefon i dagsläget. Om du till exempel bor på landsbygden eller i norra delarna av landet och oftast ringer, måste du noga kontrollera att du får täckning med kontantkortet där. Annars är risken att du betalar för ett kontantkort som du inte kan använda optimalt.

De fyra viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer billigt kontantkort är följande:

  • Använder du mest din mobiltelefon för att ringa eller surfa? Eller är det lite av varje?
  • Ingår alla tjänster du behöver använda?
  • Ingår viktiga tjänster som internationella samtal, roaming och möjligheten att spara surfdata?
  • Är kontantkortet billigt och hur prisvärt är erbjudandet jämfört med konkurrenter?

I slutändan är det dina individuella behov och önskemål som avgör vilket billigt kontantkort som passar för dig. Ett tips är att göra en lista på kriterier i rangordning för att utvärdera kontantkort från olika operatörer.