Jämför kontantkort

Om du planerar att skaffa kontantkort finns det ett antal faktorer att tänka på när du jämför olika alternativ. Här presenteras de viktigaste jämförelsefaktorerna som säkerställer att du får det så billigt och smidigt som möjligt, vilka är:

  • Täckning och mobilnät
  • Mängden surfdata
  • Bindningstid
  • Pris

Läs vidare för kika närmare på dessa faktorer.

Topp 4 jämförelsefaktorer vid val av kontantkort

Täckning och mobilnät

Du bör jämföra täckningen som erbjuds av olika kontantkort genom att kontrollera operatörernas täckningskartor. Vanligtvis har varje operatör en täckningskarta för kontrollera hur det ser ut där du bor eller befinner dig. Om du bor på landsbygden eller i Norrland är det extra viktigt att kontrollera täckningskartan.

Glöm inte bort att täckningen även kan påverkas av saker mellan dig och masten, såsom skogar, berg och dalar. Den goda nyheten är att du alltid har täckning i en större stad, oavsett vilken operatör du väljer. Hos Halebop, Telia och Tre får du dessutom alltid tillgång till 4G.

Mängden surfdata

I likhet med mobilabonnemang erbjuds vanligtvis kostnadsfria samtal och meddelanden. Dock är en avgörande faktor du behöver jämföra mängden surfdata som erbjuds. Det finns stora skillnader mellan olika kontantkort och hur mycket surfdata som erbjuds. En faktor att överväga är om kontantkortet låter dig spara surfdata och i så fall hur länge. Det vanligaste är att du kan spara för nästa månad och i vissa fall finns inte ens en begränsning.

Bindningstid

Tidigare var den främsta fördelen med kontantkort att de till skillnad mot mobilabonnemang inte hade bindningstid. Numera har kontantkort och mobilabonnemang kommit närmare varandra i takt med att abonnemangen blivit flexiblare. Du bör ändå hålla koll på vilka villkor som gäller, exempelvis har vissa kontantkort automatisk laddning.

Pris

Anledningen till att många väljer kontantkort beror på den ökade kontrollen på utgifterna. Val av kontantkort hänger samman med din telefonanvändning. Hur mycket surfar du? Tittar du på många videoklipp? Ju mer du använder din telefon, desto mer behöver du betala för att få mer surfdata.